Návrat na hlavní stranu

Vepřové po valašsku

600 g vepřové kýty, 2 lžíce tuku, 200 g čerstvých hub, 2 dl kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky,. 2 lžíce posekaného kopru
Z masa nakrájíme malé plátky, lehce je osolíme a vložíme do kastrolu s rozpuštěným horkým tukem. kastrol vložíme do předehřáté trouby, zakryjeme pokličkou a maso v mírné troubě dusíme. Měkké maso vyjmeme, do části výpeku přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, rozšleháme a povaříme. Houby nakrájené na plátky podusíme na zbývající části výpeku a vložíme je do omáčky, kterou doplníme rozšlehanou kysanou smetanou a nadrobno posekaným koprem. Dochutíme octe a necháme krátce přejít varem. Maso rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Copyright 1994-2023 © Luděk Šorm